servicii funerare, pompe funebre, transport funerar

Telefon non-stop

0740 231 894

Cum alegem un sicriu?

Achizitionarea unui sicriu, în situația unui deces, este esentiala. Vom explica mai jos la ce anume trebuie sa fiti atenti pentru ca alegerea sicriului sa nu necesite mult timp.

Ce anume trebuie sa cunoasteti inainte de alege un sicriu?

1. Dimensiunile persoanei decedate: greutatea si inaltimea. Este suficient sa aproximati valorile pentru persoana decedata, astfel incat la așezarea acesteia in sicriu sa nu fie nevoie de schimbarea sicriului din motive de rezistenta sau dimensiune. Sicriele cu 6 colturi sunt recomandate si pentru persoanele care au o constitutie mai mare in zona umerilor.

Dimensiunile recomandate pentru un sicriu dupa greutatea defunctului*:

Dimensiune sicriu
(lungime/latime)
Greutate decedat
200 cm / 60 cm30-75 Kg
200 cm / 65 cm30-100 Kg
200 cm / 67-73 cm100-150 Kg
220 cm / 73 cm+ 150 Kg
.

2. Dimensiunea locului de inhumare

Vom alege sicriul tinand cont de amenajarea locului in care va fi inmormantata persoana decedata:

- groapa fara constructii: dimensiunea standard este de 200 cm / 70 cm. Acesta dimensiuni dimesiuni pot fi adjustate după o discutie cu groparii de la cimitir.

- cripta: dimensiunea standard a unei cripte este de 200 cm / 70 cm la interior. Gura criptei poate fi mai mica decat dimensiunea standard interioara, deci nu luati in considerare simpla masuratoare din partea exteriora a criptei.

- cavoul: dimensiunea cavoului este mai putin importanta pentru alegerea sicriului deoarece se va ține cont de dimensiunea criptei din cavou.

3. Culoarea sicriului

Culoarea sicriului se alege după preferințele dumneavoastra sau ale persoanei decedate (daca a comunicat acest lucru in timpul vietii). Am facut un calcul pentru dumneavoastra (perioada: 1 luna de zile) din care avem urmatoarele rezultate. Se poate observa ca sicriele de culoare mahon sunt cele mai solicitate, avand o medie de 59% din totalul cererilor.

dyerware.comdyerware.com


4. Modele florale

Un sicriu poate fi simplu (lucios sau mat), fara model stantat, cu modele florale (frunzulite, cercuri, spirale), sau cu modele stantate (exemplu: Cina cea de taina). Modelul se alege in functie de preferinte.

5. Accesoriile sicriului

Manerele si crucifixul, adaugate unui sicriu, aduc o nota de solemnitate acestuia. Puteti alege manere sau cruce de capac din metal sau plastic.

6. Crucea si lenjeria sicriului

Sicriul pregatit pentru inmormantare trebuie sa contina lenjeria funerara, orarul mare, orarul mic, panza de fata si crucea pe care se va scrie numele persoanei decedate. Interesati-va inainte de cumparare daca in pretul sicriului sunt incluse si acestea.

Aceste informatii va vor ajuta sa alegeti sicriul mult mai rapid. Timpul scurt pentru pregatirea unei inmormantari il puteti folosi spre a fi alaturi de persoana decedata in ultimele clipe. Daca doriti sa alegeti un model de sicriu, apelati cu incredere la agentii de servicii funerare Lumidan Company pentru orice detalii, oricand este necesar.

*Dimensiunile standard pot fi diferite datorita furnizorilor. Intrebati agentul de servicii funerare Lumidan Company pentru mai multe detalii despre dimensiunile sicrielor.

Un comentariu pana acum »

Scris in Servicii funerare, Sicrie la date de 23 August 2011

Articole asemanatoare

  Un comentariu la “Cum alegem un sicriu?”

  1. [...] Aș pune mai multe mesaje informative de calitate pe blog. Mi se pare foarte util: Cum alegem un sicriu? – Lumidan Company Blog și poate și: Targ de servicii funerare la Romexpo – Lumidan Company Blog Însă ar fi mai [...]

  Scrie un comentariu:

  Nume (obligatoriu)

  e-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

  Website

  Mesaj

  A.N.P.C.