servicii funerare, pompe funebre, transport funerar

Telefon non-stop

0740 231 894

Cum sa aleg un serviciu funerar?

Alegerea unui serviciu funerar

Alegerea unei firme de servicii funerare poate parea usor la inceput: la fiecare colt de strada exista cate un magazin unde se vand sicrie. Coroanele din plastic atarna la fiecare pravalie pe frontonul careia scrie “servicii funerare”. Cand suntem indurerati pentru pierderea unei persoane dragi avem voie sa mergem “pe ghicite” pentru un serviciul funerar adecvat? Dupa ce criterii trebuie sa hotaram firma funerara care va inmormanta parintele nostru drag?

Am facut pentru dumneavoastra o lista scurta de criterii. Astfel experienta dureroasa a mortii nu se va transforma intr-o experienta si mai dureroasa prin alegerea unor servicii funerare neadecvate.

Tipuri de servicii oferite

In sectorul serviciilor funerare putem gasi promovate mai multe tipuri de servicii funerare: servicii funerare nonstop, servicii funerare complete, servicii de transport funerar.

Serviciile funerare nonstop: va asigura la orice ora consiliere si suport, indiferent de perioada anului. Deoarece noi oferim servicii funerare nonstop ne puteti suna la orice ora pentru a solicita informatii despre serviciile si produsele noastre. Cel mai important serviciu oferit nonstop de Lumidan Company este faptul ca, la orice ora, unul dintre agentii nostri de servicii funerare se poate deplasa la adresa indicata pentru a discuta cu dumneavoastra optiunile unei inmormantari, asigurare serviciului de toaletare, imbracare si asezare in sicriu al persoanei decedate.

Serviciile funerare complete: va asigura ca nu este nevoie sa alergati dumneavoastra pentru anumite servicii necesare inmormantarii: actele necesare pentru declararea decesului, toaletarea decedatului, imbalsamarea decedatului, produsele necesare, florile, pachetele alimentare. Toate acestea ar trebui sa vi le poata oferi firma respectiva. Fiind servicii complete ar trebui sa gasiti aproape orice serviciu este legat de o inmormantare.

Serviciile de transport funerar: serviciul de transport funerar poate fi doar o specializare pentru acele firme care ofera transport funerar international sau un serviciu inclus intr-un pachet de servicii funerare. Majoritatea firmele de servicii funerare au si acest serviciu inclus in oferta lor.

De cele mai multe ori, aceste denumiri nu arata foarte mult calitatea serviciului oferit. Daca ati avut contact cu serviciile funerare oferite de firma respectiva sau aveti recomandari de la persoanele apropiate, poate fi un criteriu mult mai bun de departajare in alegerea facuta de dumneavoastra.

Agentul de servicii funerare

Persoana care va prezinta serviciile funerare necesare pentru inmormantare, care va raspunde la orice problema sau nelamurire se numeste agent de servicii funerare. Este necesar sa faceti diferenta intre un agent de servicii funerare si un coleg al acestuia, care doar livreaza produsele si serviciile. Acesta din urma are alte atributii in derularea unei inmormantari. De aceea va recomandam ca intotdeauna sa discutati cu un agent de servicii funerare de la Lumidan Company.
Agentul de servicii funerare va prezinta serviciile si produse de care aveti nevoie pentru derularea corecta a inmormantarii, va sti sa va explice, cat mai detaliat, fiecare etapa a inmormantarii. Nu este suficient sa aflati doar pretul sicriului si pretul transportului funerar. Este necesar sa vi se explice si ce trebuie sa faceti cu toate produse alese pentru inmormantare: batistele, lumanarile, prosoapele, daca exista costuri suplimentare, ce sarcini aveti de indeplinit in afara celor oferite de firma de servicii funerare.

Cu cat veti primi mai multe explicatii despre serviciile funerare alese, cu atat veti sti mai bine cum se va derula inmormantarea si puteti avea incredere in serviciile oferite.

Punctualitatea

Respectarea orelor pe care le stabiliti impreuna cu firma, pentru livrarea unui produs sau serviciu, vor fi foarte importante pentru derularea unei inmormantari. Imaginati-va ca preotul programat pentru inmormantare soseste acasa la persoana decedate la ora 11.00. Masina funerara insa nu a sosit. Cand discutati cu o firma despre serviciile funerare, intrebati si despre capacitatea de lucru, despre numarul masinilor, persoanele disponibile pentru inmormantare si ora la care va ajunge masina funerara in ziua inmormantarii. Observati si daca s-a respectat ora stabilita pentru discutia initiala.

Serviciile “necesare”

Nimeni nu va poate obliga sa alegeti un anumit serviciu sau produs funerar, indiferent de situatia in care se gaseste persoana decedata. Daca simtiti ca anumite produse sau servicii va sunt impuse, cereti explicatii si nu acceptati nici un serviciu sau produs care este obligatoriu. Legislatia in vigoare nu obliga pe nimeni sa cumpere servicii funerare de la un anumit furnizor sau dintr-o anumita locatie. Deasemenea traditia poate fi obligatorie doar in masura in care dumneavoastra si familia dumneavoastra decideti sa o respectati.

Pretul si transparenta serviciilor

Intotdeauna pretul poate fi un argument puternic pentru alegerea serviciului funerar. Cu cat pretul este mai mic cu atat este mai atractiv serviciul funerar oferit. Dar nu intotdeauna pretul va fi si garantia calitatii serviciului. El poate fi o mare capcana: la un pret foarte mic sa primti doar o parte din serviciile promise.
O inmormantare ramane pentru mult timp in suflet si memorie. Pe langa durerea pricinuita puteti ramane si cu amintirea ca ati fost pacaliti intr-un moment atat de important. De aceea intrebati de fiecare data, ce anume este inclus in pretul oferit.
Puteti alege sa aveti lista serviciilor si produselor cumparate de la un furnizor in mai multe moduri: o tineti minte, scrisa pe un colt de hartie, asezata intr-un formular special furnizat de firma. Dumneavoastra decideti cum va este mai usor. Solicitati un contract pentru serviciile oferite sau un formular de comanda si nu acceptati oferte scrise pe colturi de hartie sau oferte finale nescrise.
Toti agentii de servicii funerare, care reprezinta Lumidan Company, vor prezenta intotdeauna produsele si serviciile scrise pe un formular de comanda sau un contract pentru derularea acestora.

Recomandarile prietenilor

Multe familii indoliate, atunci cand aleg o firma de servicii funerare, se bazeaza pe recomandarile prietenilor si cunoscutilor. Este bine sa ascultati de aceste sfaturi. Cel mai recomandat este sa fiti atenti ce anume doriti de la o firma de servicii funerare. De cele mai multe ori produsele pot fi identice sau foarte asemanatoare dar nu si serviciile oferite.
Chiar daca nu cunoasteti procedurile de derulare ale unei inmormantari, intotdeauna atitudinea agentului de servicii funerare, modul de comunicare cu dumneavoastra, promptitudinea celor responsabili de inmormantare, rapiditatea de rezolvare a problemelor aparute, va pot ajuta sa faceti diferenta intre un serviciu funerar de calitate si un serviciu funerar obisnuit.

Dumneavoastra decideti

Care este cel mai important criteriu atunci cand alegeti o firma de servicii funerare? Cu siguranta alegerea corecta reprezinta un semn de respect fata de persoana decedata si fata de trecerea acesteia la cele vesnice.
Daca aveti si alte criterii dupa care va ghidati atunci cand survine decesul unei persoane, va asteptam sa ne spuneti.

2 Comentarii pana acum »

Scris in Servicii funerare la date de 19 March 2012

2 comentarii la “Cum sa aleg un serviciu funerar?”

  1. Mar 19, 12 22:27:05 Lumidan

    …Persoana care va prezinta serviciile funerare necesare pentru inmormantare, care va raspunde la orice problema sau nelamurire se numeste agent de servicii funerare.

  2. Jun 19, 12 15:37:21 [servicii funerare oferite]

    In sectorul serviciilor funerare putem gasi promovate mai multe tipuri de servicii funerare: servicii funerare nonstop, servicii funerare complete, servicii de transport funerar.

Scrie un comentariu:

Nume (obligatoriu)

e-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website

Mesaj

A.N.P.C.